Търсене в сайта


Последни актуализации

Архиви
Юли 2019 (180)
Юни 2019 (151)
Май 2019 (156)
Април 2019 (154)
Март 2019 (196)
Февруари 2019 (134)

Информация
  • Видин, пл. "Бдинци" №1,
  • тел. 600782
  • факс 600791
  • дан. № 4050001011
  • БУЛСТАТ 000159747
споразумение по НОХД № 1181-2017
П Р О Т О К О Л
  гр. Видин, 09.07.2019 г.
ВИДИНСКИ РАЙОНЕН СЪД в публично съдебно заседание на девети юли две хиляди и деветнадесета година в състав:
                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЛАМЕН П.
                                            Съдебни заседатели: 1. А.К. 
                                                                                       2. Л.С.  
 при участието на секретаря  Г. Начева.....................................................
и прокурора С. К. ......................................................
сложи за разглеждане НОХД № 1181 по описа за 2017 година.............
докладвано от СЪДИЯ П.
             На именното повикване в 11.00 часа се явиха:
   За Районна прокуратура – Видин се явява прокурор К..
   .
    Подсъдимият В.В.Й. се явява лично, редовно призован и с адв. С.С. *** за служебен защитник.
    Подсъдимият Т.Б.А. се явява лично, редовно призован и с  адв. Б.Б. от САК с пълномощно от по-рано.
    Подсъдимият Д.А.Б. се явява лично, редовно призован и с адв. С.Д. от САК, с пълномощно от по-рано
    Свидетелят Е.И.А. се явява, редовно призован.
    Свидетелят С.В.М. ***.
    Вещо лице М.С. не се явява, редовно призована. 
    ПО ХОДА НА ДЕЛОТО.
    ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Със страните сме постигнали споразумение. 
    АДВ. Д.: Моля да се даде ход на делото. Постигнали сме споразумение. 
    ПОДСЪДИМИЯТ Д.: Моля да се даде ход на делото.
    АДВ. С.: Моля да се даде ход на делото. Постигнали сме споразумение . 
    ПОДСЪДИМИЯТ Й.: Моля да се даде ход на делото.
    АДВ. Б.: Моля да се даде ход на делото. Постигнали сме споразумение . 
    ПОДСЪДИМИЯТ А.: Моля да се даде ход на делото. 
    Съдът
О П Р Е Д Е Л И:        
    ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.   
     ПРОКУРОР – С подсъдимите Й., А. и Б. и с техните защитници – адв. С., адв. Б. и адв. Д., сме постигнали споразумение съгласно което:
ПОДСЪДИМИЯТ В.В.Й. – роден на *** г. в гр. София, живущ ***, българин, с българско гражданство, безработен, със средно образование, женен, неосъждан, с ЕГН ********** , се признава за ВИНОВЕН в това, че: за времето от 18.00 часа на 21.03.2016 г. до 02.10 часа на 22.03.2016 г. в гр. Видин, в помещение на производствена сграда на фирма „Адива” ЕООД находяща се в Южна промишлена зона, собственост на Д.З.А. *** – управител на фирмата, в условията  на съучастие като съизвършител с лицата Т.Б.А., Д.А.Б., Д.Я.Д. и Е.И.А., всичките от гр. София, чрез повреждане на преграда здраво направени за защита на имот – счупване на стъклата на три броя врати и един прозорец, и повреждане на една от вратите в областта на заключващия механизъм и повреждане на врата на метална каса, находяща се в едно от помещенията в сградата, чрез използване на технически средства – метална щанга, отверка, секач и 4 бр. брадви и чрез използване на МПС – лек автомобил марка „Марцедес” модел 500S  с рег. № СВ 64 85 ВВ, собственост на Н. Димчев И. от гр. София, отнел от владението на Д.З.А. чужди движими вещи, а именно рамка, съдържаща двете страни на банкнота с номинал 500 евро на стойност 145 лв., метална огнеупорна каса, турско производство на стойност 500 лв., 1 бр. газ сигнален пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0310 на стойност 120 лв., 1 бр. газ сигнал пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0309 на стойност 120 лв. и сувенирен нож с дръжка под формата на конска глава на стойност 60 лв., негова собственост, като всичките вещи са на обща стойност 945 /деветстотин четиридесет и пет/ лева, без съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, предл. второ и т. 4, предл. първо и предл. второ, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2  от НК, за което и на основание същия текст, и във вр. с чл. 55, ал 1, т. 1 от НК, да му  бъде наложено наказание  „Лишаване  от свобода” за срок от 9/девет / месеца и на осн. чл. 66, ал. 1 НК, се отлага изтърпяването на наложеното наказание за срок от 3 /три/ години. 
ПОДСЪДИМИЯ Т.Б.А. -  роден на *** г. в гр. София, живущ ***, българин, с българско гражданство, безработен, с основно образование, женен, неосъждан, с ЕГН **********,  се признава за ВИНОВЕН в това, че: за времето от 18.00 часа на 21.03.2016 г. до 02.10 часа на 22.03.2016 г. в гр. Видин, в помещение на производствена сграда на фирма „Адива” ЕООД находяща се в Южна промишлена зона, собственост на Д.З.А. *** – управител на фирмата, в условията  на съучастие като съизвършител с лицата Е.И.А., В.В.Й., Дмитър Я.Д. и Д.А.Б. всичките от гр. София, чрез повреждане на преграда здраво направени за защита на имот – счупване на стъклата на три броя врати и един прозорец, и повреждане на една от вратите в областта на заключващия механизъм и повреждане на врата на метална каса, находяща се в едно от помещенията в сградата, чрез използване на технически средства – метална щанга, отверка, секач и 4 бр. брадви и чрез използване на МПС – лек автомобил марка „Марцедес” модел 500S  с рег. № СВ 64 85 ВВ, собственост на Н. Димчев И. от гр. София, отнел от владението на Д.З.А. чужди движими вещи, а именно рамка, съдържаща двете страни на банкнота с номинал 500 евро на стойност 145 лв., метална огнеупорна каса, турско производство на стойност 500 лв., 1 бр. газ сигнален пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0310 на стойност 120 лв., 1 бр. газ сигнал пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0309 на стойност 120 лв. и сувенирен нож с дръжка под формата на конска глава на стойност 60 лв., негова собственост, като всичките вещи са на обща стойност 945 /деветстотин четиридесет и пет/ лева, без съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, предл. второ и т. 4, предл. първо и предл. второ, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2  от НК, за което и на основание същия текст, и във вр. с чл. 55, ал 1, т. 1 от НК , да му  бъде наложено наказание  „Лишаване  от свобода” за срок от 9/девет / месеца и на осн. чл. 66, ал. 1 НК, се отлага изтърпяването на наложеното наказание за срок от 3 /три/ години. 
ПОДСЪДИМИЯ  Д.А.Б. – роден на *** г. в гр. София, живущ ***, българин, с българско гражданство, безработен, с основно образование, неженен, неосъждан, с ЕГН **********,  за ВИНОВЕН в това, че: за времето от 18.00 часа на 21.03.2016 г. до 02.10 часа на 22.03.2016 г. в гр. Видин, в помещение на производствена сграда на фирма „Адива” ЕООД находяща се в Южна промишлена зона, собственост на Д.З.А. *** – управител на фирмата, в условията на съучастие като съизвършител с лицата Т.Б.А., В.В.Й., Д.Я.Д. и Е.И.А., всичките от гр. София, чрез повреждане на преграда здраво направени за защита на имот – счупване на стъклата на три броя врати и един прозорец, и повреждане на една от вратите в областта на заключващия механизъм и повреждане на врата на метална каса, находяща се в едно от помещенията в сградата, чрез използване на технически средства – метална щанга, отверка, секач и 4 бр. брадви и чрез използване на МПС – лек автомобил марка „Марцедес” модел 500S  с рег. № СВ 64 85 ВВ, собственост на Н. Димчев И. от гр. София, отнел от владението на Д.З.А. чужди движими вещи, а именно рамка, съдържаща двете страни на банкнота с номинал 500 евро на стойност 145 лв., метална огнеупорна каса, турско производство на стойност 500 лв., 1 бр. газ сигнален пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0310 на стойност 120 лв., 1 бр. газ сигнал пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0309 на стойност 120 лв. и сувенирен нож с дръжка под формата на конска глава на стойност 60 лв., негова собственост, като всичките вещи са на обща стойност 945 /деветстотин четиридесет и пет/ лева, без съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по  чл. 195, ал. 1, т. 3, предл. второ и т. 4, предл. първо и предл. второ, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2  от НК, за което и на основание същия текст, и във вр. с чл. 55, ал 1, т. 1 от НК, да му  бъде наложено наказание  „Лишаване  от свобода” за срок от 9/девет / месеца и на осн. чл. 66, ал. 1 НК, се отлага изтърпяването на наложеното наказание за срок от 3 /три/ години. 
Адв. С. – съгласен съм със споразумението и моля, да бъде одобрено. Същото не противоречи на Закона и  морала.
Подсъдим Й. – съгласен съм със споразумението. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението.  Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението. 
Адв. Д. - съгласен съм със споразумението и моля, да бъде одобрено. Същото не противоречи на Закона и  морала.
Подсъдим Б. – съгласен съм със споразумението. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението. 
Адв. Б.  -  считам , че споразумението не противоречи на Закона и морала и моля, да  се одобри.
Подсъдим А. – съгласен съм със споразумението. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението.  Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението. 
СПОРАЗУМЕЛИ СЕ :
Подсъдим Й.:                                               Прокурор:
Адв. С.:                                                          С. К. :
Подсъдим Б.: 
Адв. Д.:
Подсъдим А.:
Адв. Б.:
Съдът като взе предвид постигнатото  споразумение  и , че то не  противоречи на Закона и морала, счита  че същото  може да бъде обявено, за което и на осн. чл. 384, ал. 1 от НПК, във вр. с чл. 382, ал. 7 от НПК,
О П Р Е Д Е Л И:
ОДОБРЯВА  споразумението, съгласно което:
ПОДСЪДИМИЯТ В.В.Й. – роден на *** г. в гр. София, живущ ***, българин, с българско гражданство, безработен, със средно образование, женен, неосъждан, с ЕГН ********** , се признава за ВИНОВЕН в това, че: за времето от 18.00 часа на 21.03.2016 г. до 02.10 часа на 22.03.2016 г. в гр. Видин, в помещение на производствена сграда на фирма „Адива” ЕООД находяща се в Южна промишлена зона, собственост на Д.З.А. *** – управител на фирмата, в условията  на съучастие като съизвършител с лицата Т.Б.А., Д.А.Б., Д.Я.Д. и Е.И.А., всичките от гр. София, чрез повреждане на преграда здраво направени за защита на имот – счупване на стъклата на три броя врати и един прозорец, и повреждане на една от вратите в областта на заключващия механизъм и повреждане на врата на метална каса, находяща се в едно от помещенията в сградата, чрез използване на технически средства – метална щанга, отверка, секач и 4 бр. брадви и чрез използване на МПС – лек автомобил марка „Марцедес” модел 500S  с рег. № СВ 64 85 ВВ, собственост на Н. Димчев И. от гр. София, отнел от владението на Д.З.А. чужди движими вещи, а именно рамка, съдържаща двете страни на банкнота с номинал 500 евро на стойност 145 лв., метална огнеупорна каса, турско производство на стойност 500 лв., 1 бр. газ сигнален пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0310 на стойност 120 лв., 1 бр. газ сигнал пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0309 на стойност 120 лв. и сувенирен нож с дръжка под формата на конска глава на стойност 60 лв., негова собственост, като всичките вещи са на обща стойност 945 /деветстотин четиридесет и пет/ лева, без съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, предл. второ и т. 4, предл. първо и предл. второ, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2  от НК, за което и на основание същия текст и във вр. с чл. 55, ал 1, т. 1 от НК,  му налага наказание  „Лишаване  от свобода” за срок от 9/девет / месеца и на осн. чл. 66, ал. 1 НК, се отлага изтърпяването на наложеното наказание за срок от 3 /три/ години.
ПОДСЪДИМИЯ Т.Б.А. -  роден на *** г. в гр. София, живущ ***, българин, с българско гражданство, безработен, с основно образование, женен, неосъждан, с ЕГН **********,  се признава за ВИНОВЕН в това, че: за времето от 18.00 часа на 21.03.2016 г. до 02.10 часа на 22.03.2016 г. в гр. Видин, в помещение на производствена сграда на фирма „Адива” ЕООД находяща се в Южна промишлена зона, собственост на Д.З.А. *** – управител на фирмата, в условията  на съучастие като съизвършител с лицата Е.И.А., В.В.Й., Дмитър Я.Д. и Д.А.Б. всичките от гр. София, чрез повреждане на преграда здраво направени за защита на имот – счупване на стъклата на три броя врати и един прозорец, и повреждане на една от вратите в областта на заключващия механизъм и повреждане на врата на метална каса, находяща се в едно от помещенията в сградата, чрез използване на технически средства – метална щанга, отверка, секач и 4 бр. брадви и чрез използване на МПС – лек автомобил марка „Марцедес” модел 500S  с рег. № СВ 64 85 ВВ, собственост на Н. Димчев И. от гр. София, отнел от владението на Д.З.А. чужди движими вещи, а именно рамка, съдържаща двете страни на банкнота с номинал 500 евро на стойност 145 лв., метална огнеупорна каса, турско производство на стойност 500 лв., 1 бр. газ сигнален пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0310 на стойност 120 лв., 1 бр. газ сигнал пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0309 на стойност 120 лв. и сувенирен нож с дръжка под формата на конска глава на стойност 60 лв., негова собственост, като всичките вещи са на обща стойност 945 /деветстотин четиридесет и пет/ лева, без съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, предл. второ и т. 4, предл. първо и предл. второ, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2  от НК, за което и на основание същия текст, и във вр. с чл. 55, ал 1, т. 1 от НК , му налага наказание  „Лишаване  от свобода” за срок от 9/девет / месеца и на осн. чл. 66, ал. 1 НК, се отлага изтърпяването на наложеното наказание за срок от 3 /три/ години. 
ПОДСЪДИМИЯ  Д.А.Б. – роден на *** г. в гр. София, живущ ***, българин, с българско гражданство, безработен, с основно образование, неженен, неосъждан, с ЕГН **********,  за ВИНОВЕН в това, че: за времето от 18.00 часа на 21.03.2016 г. до 02.10 часа на 22.03.2016 г. в гр. Видин, в помещение на производствена сграда на фирма „Адива” ЕООД находяща се в Южна промишлена зона, собственост на Д.З.А. *** – управител на фирмата, в условията на съучастие като съизвършител с лицата Т.Б.А., В.В.Й., Д.Я.Д. и Е.И.А., всичките от гр. София, чрез повреждане на преграда здраво направени за защита на имот – счупване на стъклата на три броя врати и един прозорец, и повреждане на една от вратите в областта на заключващия механизъм и повреждане на врата на метална каса, находяща се в едно от помещенията в сградата, чрез използване на технически средства – метална щанга, отверка, секач и 4 бр. брадви и чрез използване на МПС – лек автомобил марка „Марцедес” модел 500S  с рег. № СВ 64 85 ВВ, собственост на Н. Димчев И. от гр. София, отнел от владението на Д.З.А. чужди движими вещи, а именно рамка, съдържаща двете страни на банкнота с номинал 500 евро на стойност 145 лв., метална огнеупорна каса, турско производство на стойност 500 лв., 1 бр. газ сигнален пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0310 на стойност 120 лв., 1 бр. газ сигнал пистолет марка RG9  SELBSTLADE 9, калибър 8 мм. с номер 0309 на стойност 120 лв. и сувенирен нож с дръжка под формата на конска глава на стойност 60 лв., негова собственост, като всичките вещи са на обща стойност 945 /деветстотин четиридесет и пет/ лева, без съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по  чл. 195, ал. 1, т. 3, предл. второ и т. 4, предл. първо и предл. второ, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2  от НК, за което и на основание същия текст, и във вр. с чл. 55, ал 1, т. 1 от НК, му  налага наказание  „Лишаване  от свобода” за срок от 9/девет / месеца и на осн. чл. 66, ал. 1 НК, се отлага изтърпяването на наложеното наказание за срок от 3 /три/ години. 
           РАЙОНЕН СЪДИЯ:                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.
 
                                                                                                       2.
           
Съдът
О П Р Е Д Е Л И:
ОСЪЖДА Е.И.А., Д.А.Б.,  Д.Я.Д., В.В.Й. и Т.Б.А., със снети по-горе самоличност, да заплатят солидарно на Държавата, сумата от  1493.74/хиляда четиристотин деветдесет и три лв. и седемдесет и четири ст./ лева, представляваща разноски по досъдебното производство, както и по сметка на ВРС сумата от 140.00/сто и четиридесет/ лева, изразходвана за явяване и участие на вещи лица в съдебни заседания.
ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: черен на цвят сак, съдържащ дрехи; син на цвят сак с надпис „Найк" съдържащ дрехи, черен на цвят сак, съдържащ дрехи, сив спортен сак съдържащ дрехи и обувки, черна спортна раница, съдържаща дрехи, чувал, съдържащ дрехи и обувки иззети при личен обиск от Д.Я.Д., чувал, съдържащ дрехи и обувки, иззети при личен обиск от Е.А., чувал съдържащ дрехи и обувки иззети при личен обиск от В.Й., чувал, съдържащ дрехи и обувки, иззети при личен обиск от Д.Б., чувал съдържащ  дрехи и обувки иззети при личен обиск от Т.А., мобилен телефон „Нокиа", модел RM 1037 13; мобилен телефон „Нокия",бял на цвят, иззет от Д.Б. ; мобилен телефон, модел RM1110 с ИМЕЙ1: 358583063820602 и ИМЕЙ 2358583063820610, 15.; мобилен телефон „Самсунг" със СИМ карта с ИМЕЙ 356507053876433 ;мобилен телефон „Нокиа" бял на цвят иззет при обиск на Т.Б.; мобилен телефон с ИМЕЙ 352716065071732; мобилен телефон „Самсунг" с ИМЕЙ 353609072605703 и СИМ карта, 20; 2 бр. връзки с ключове; 1 бр. сив чувал, съдържащ 8 чифта обувки - обект на трасологична експертиза № М - 18/22.11.2016г.; 1чифт спортни обувки с преобладаващ сив цвят, иззети от Е.И.А. - обект на експретиза № М-18/22.11.2016г; Чифт маратонки марка „Адидас" - черни на цвят № 40 обект на трасологична експертиза № М-20/06.12.2016г.; чифт черни  плетени ръкавици,  ; сиво долнище на анцуг, тениска, черно горнище с дълъг ръкав и черно кожено яке; чифт сиви ръкавици; черна тениска, синя тениска и 2 фенерчета,  да бъдат върнати на собствениците.
ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: насрещна пластина с З бр.винтове, 1бр.пълнител за газов пистолет, 1 бр.муфа и 1 бр.газов патрон с гилза; 7 бр. желатинови фолиа за изземване на следи от обувки трасологична експретиза № М-18/22.11.2016г. 22; 1бр. чувал, облепен с тиксо, съдържащ 1 бр. отвертка тип кръстачка, 1бр. секач, 4 бр. брадви, дървена дръжка и 1 бр. ключ за гуми - обекти на трасологична експертиза №М-17/26.102016г.; права отвертка и фенерче; синя блуза и чифт сиви ръкавици, 3 бр. прави отвертки,; метална планка с 4 бр. отвора; метална щанга тип „Кози крак"; люспи, иззети от областта на ръкохватката по вратата на помещение Шивашки цех – Адива,  да бъдат предадени в полза на Държавата и  унищожени.
На съдебните заседатели ще определи възнаграждение за явяване в съдебно заседание съгласно Наредбата за съдебните заседатели.
Протоколът написан в съдебно заседание в 11.50 часа.   
                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:
                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.
                                                                                    2.
                                           СЕКРЕТАР:
Версия за печат
Свързани страници